Solsken, ICA-maxi kö och kvinnan från Helvetet

Det är Tisdag, det betyder ledig dag för mig och träningsdag för min kvinna. Hon börjar med spinning på förmiddagen, äter lunch med några vänninor som tillsammans fortsätter  till  friskis&svettis och avrundar med en simtur.
Detta betyder en hel dag utan min kvinna eller om man så vill, en hel dag med min dotter Amanda.
redan vid 08.00  kände jag hennes händer dra i mitt öra och  hörde henne säga hennes "mappapappa" med  ett skratt efteråt. vid 08.30 blev jag pussad  o kramad av min hurtiga kvinna.
Det fanns ingen andledning för mig att ligga kvar så  vi gick upp och åt frukost.

Efter frukosten kollade jag i tidningen om det fanns några barnvänliga aktiviteter, det visade sig  vara ganska magert utbud idag så jag bestämde mig  för en långprommenad till vattnet.
Efter några timmars lek och lyssande till diverse artister( hon föredrar, cornelius wresvik, calexico och allan edwall framför barnvisor) kunde jag konstatera att Amanda kan stå själv i några sekunder utan hjälp,och  ta sig upp från liggande till sittande..underbart!! jag klappade händerna  och var den stoltaste pappan i hela välden.

När hon vaknade bytte jag om och klädde på henne och gav mig ut.
lagom vid vattnet då vi hade satt oss ner och druckit upp våran medhavda bllåbärssaft ringde modern och gav mig en radda med saker som  behövdes hemma.
givetvis blev jag inte glad, ICA-MAXI låg på andra sidan, det skulle  bli en rejäl promenad och träningsvärken från igår hade inte släppt än.
Men inget kunde ta bort mitt glada humör så vi gick ner till sjön och kollade på änderna och svanarna som simmade vid bryggan.
Och på vägen mot Ica så såg vi tre harar stå vid skogsbrynet, Amanda skrattade nöjt och vinkade till dem.
Resten av vägen gick i långsamt tempo tills vi var framme.

ICA maxi var förvånansvärt fullt för att vara en tisdag, vi handlade våra saker men till  min bestörtning var bara tre kassor öppna, det betydde kö, kö som sträckte sig till mejeriprodukterna
och jag som har en svårbotad fobi för köer,är det något jag pårak armkansäg aatt jag ogillar så är det långa köer. Vanligtvis är jag utrustad med stort tålamod en vid synen av en lång kö tar det stopp.
Amanda har inga problem med köer, det är ett ypperligt tillfälle för henne att charma sin omgivning  och idag var inget undantag, genast började hon flörta med  kvinnan som stod bakom som genast började le ochgulal med henne.
framför mig stod ett medelålderspar,han i blåröd  träningsoverall, hon i en beige kjol, blå blues och halvmörkade solglasögon och en vagn full med saker .
"Kjell, vad är det här ?" hon höll upp en chips påse
Mannen som hette kjell  tittade påsin fru " vaddå"
" Jag gillar inte Estrella, det vet du så väl "
" Men ska jag gå och byta bara för att märket inte passar ?"
"ja, herregud, " stor suck " Det är väl självklart"

Min ögon och öron var nu riktade mot paret. Mannen som hette kjell gick ifrån kön och kom tillbaka med chips sompassade hans fru bättre.
" och det här,och detta..och detta, men snälla lilla du , har du ingen aning om hur man handlar ?
hennes röst pendlade mellan falsett och väldigt ljust.
" Det här är inget som kommer innanför vårat hem, i handen hade hon en bit av den danska stinkosten svarta sara.
" Och om jag gillar den osten då? " svarade  kjell
" Då kan du äta den när jag inte är hemma, för i mitt kylskåp kommer den inte in "
djupa suckar från båda makarna hördes.
Några minuter senare var det dags igen
" Hur många gånger har jag inte sagt att jag inte dricker Coca-cola? , du kan väl inte bara köpa saker som du gillar eller hur? att du hela tiden ska vara så egoistisk och försten bad inte jag dig att köpa en ny pressenning, hur många gånger ska jag behöva tjata om den saken, ser du inte när det behövs saker? och vart är glödlamporna jag också skrev upp på listan? kan du läsa överhuvudtaget? jag blir så jävla trött."

Mannen teg, tog emot,hans litenhet var så uppenbar,han hade inget att sätta emot, förmodligen var det inte  första gången han var i denna situation så han visste bättre än att börja säga emot.

under tiden hade kön rört sig framåt, kvinnan fortsatte att mala på mot sin man, jag tyckte inte synd om mannen,men jag kände hur ilskan började växa i mig,jag gillar inte när människor  helt oblygt och  inför omvärlden demonstrerar sin brist på respekt för sina partners.

Vid kassan fickjag nog när hon började igen
" det här är fan sista gången jag åker och storhandlar med  dig hör du det din förbanande tråkmåns, det är precis vad du är, vet du det?"

jag tryckte mig närmare mannen lutade mig över och sa halvhögt

" Om  du har bestämt dig, så hjälper jag dig att gräva ner henne"




Kommentarer
Postat av: Josephine

Toppen :) *asg* Särskilt slutet! *grin*
Vissa bloggar är sååå tråkiga, skönt att
läsa ngt som får en att dra på smilbanden ;)

2005-06-07 @ 18:29:35
URL: http://giraffen197.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0