Dåligt samvete

Arbete gör  ingen glad, massor arbete startar depressioner.
Jag tar ut ledan och agressionerna  på Matte O och den ambitiösa Valpen när vi sparrar på träningen efter jobbet.
Mina elaka krokar är välrikade och har gett  de båda  saftiga blåmärken och fläskläppar, ambitiösa valpen har klagat för Matte O om hur hårdhänt jag är.
Jag straffade honom med att en 3 ronders nästa träningen och höll ärligt inte inne på något slag.
börjar hysa förakt för detta ställe..mellannivåchefen vill förlänga men jag har sagt nej ömson svarat jakande, om matilde ber mig fortsätta till nästa somma så gör jag det, annars lämnar jag  stället den sista januari.

Och när min dotter inte längre kommer springande till mig när jag kommer innan för dörren hatar jag stället ännu mer. Det borde vara olagligt att stjäla så här mycket tid  av en människa. Jag får dåligt samvete och flyttar över ungen till oss i dubbelsängen och somnar p åstört, vaknar ur en drömlös sömn och gör mig iordning för nästa dags arbete.



Heureka!!

En moderat gnuggande sina géniknölar i hopp om att friktionen skulle mana fram ett flöde av goda ideér, likt Balthazar gick han  fram och tillbaka  på sitt kontor med utsikt över  slottet och tänkte innan han utbrast ett Heureka!!!
Barnen ska börja i skolan i 5 års åldern!! ja det blir bra, barndomen  är ju ändå inte något som nödvändigtvis behöver  vara lycklig, in med dem i systemet,
 Sluta lek!! tillbaka till salen ungar !!! kan du inte  ekvationer vid sex blir det  kvarsittning. Kulpåse??? ingår det i undervisningen  om  debet och kredit? Det blir en lapp hem till mamma och pappa.

JIsses, våra politiker måste vara understimulerade för kommer de med sådana här förslag har de enligt mig inte mycket rätt i det vi fått  givet av våran herre att tänka med.

Inte nog med att jag  när min dotter växer upp har en del att  förklara när det gäller historien, Som det är nu står Nedsmutsningen av vår värld, 80-talet,Palmemordet,kalla kriget, murens fall och USAs invasioner på agendan men nu måste jag även förklara  varför hennes barndom  var tvunget att sluta i förtid.

Nu kan man inte mer än att hoppas att det var ett utslag av leda de kom med detta förslag. och att när de tänker på riktigt nästa gång så inser de att  problemet  med  dålig inlärning inte försvinner med en tidigare skolgång utan i systemet .
men stockholmmoderaterna är inte världsberömda för sin humor.

Familjeliv

Jag känner mig som en övervintrad dinosaurie.
Blev grinig när maten inte var klar när jag kom hem, blev grinig för att maten inte var biff med löksås.( utan renskav me potatismos i tunnbrödsrulle)
Fortsatte att vara grinig när filmen Matile hade hyrt inte var kingom of heaven, sen grina jag över att dottern vale sin moders sällskap istället för mitt.
och för att vinet var fel, glassen hade fel smak, för att filmen inte var bra ,för att tvn visade skit och för att jag halkade och satte stortån rakt i badrumsgolvet efter vi badat.

hur än samhället har ordnat till sig med en kamp för jämlikhet mellan könen så är den kampen för ett idealsamhälle förgäves då evolutionen ordnat det så att varje nu levande man  aldrig passerar den trulige lille pojken då han är på dåligt humör.
med andra ord kan jag förstå att en del kvinnor blir tjatkärringar då de har en  grinig ungjävel på 33 att diskutera med....

tack för mig.

Lede Fi har ännu en gång drabbats av ett nederlag

Tiina R, Fi har hoppat av, föga förvånande  skyller  hon på  sexism,homofobi och patriakatets  mediadrev  som  andledning.
Hon är missförstådd och trampad på .
Vi som följt henne är inte förvånade. Någon som tar ifrågasättandet av hennes teorier som ett  tecken på förtryck är inte ämnad till att leda ett sånt parti.
Jag förväntar mig the full story nästa gaypride....


Jobba över

Det heter inte jobba över i denna värld. det heter "Att på bästa möjliga sätt slutföra de projekt   som ledningen hade som målsättning"
Jag ringer för 3e gången denna vecka hem och meddelar denna sorgliga nyhet. Matilde tar det med ro, kan detvara så att hon tycker det ärskönt att jag arbetar över ?
Jag frågar om det är så, hon svarar -porsopuseto no, självklart inte. men vad kan hon göra?hon lovar kycklingsallad när jag kommer hem och  lägger på.
Hemma är Livmoderbrigaden mobiliserad. I detta fall har Lorena, Hillevi, och Ana med barn planerat att ta en sväng med Lorenas Voyager till IKEA.
De får säkert kul.

Robert, den nyanställde blondinen hemkommen från Lodonkontoret sticker upp sitt modelltryne och ber om hjälp med vissa kalkyler.
Han vill mest av allt vara Broiler nummer 1 på företaget. Har redan plugga ryska för att i framtiden kunan ansöka till det prestigefulla arbetet på Moskvakontoret. Just nu är han kontakten mellan oss och ett Saudiskt företag som önskar investera i ett byggprojekt. felkalkylering där och han får sortera sudd efter färg på plan 2.
jag upplyser honom om att spanien och usa är mina fält och att jag inget vet om det saudiska företaget.
Jag ljög givetvis, men jag är fast i min ambition om att jag inte vill hjälpa honom.
Jeppe dyker upp bakom, mina kalkyler för spanien har visat sig överensstämma med ledningens, han grattulerar, frågar omjag har tid att komma ifrån en stund innan det är dags för gruppmötet klockan 18.00.

Matte O dyker ävenhan upp och det blev ett minigruppmöte i mitt bås. Men Matte O har inte kunnat kommunicera med mig efter Liverpools förlust så han nämner bara att han ska till träningen på Lördag och hade tänkt gå till O´Learys efteråt.
Robert ställer in sig, med smörblick som om Matte O var en kvinna han träffat på stureplan  och som han var fast besluten at ta med hem.
-Vilken typ av träning?
-Boxing
-kul
-ja
-får jag följa med?
-klart du får.träningen börjar 11 på lördag.

han kilar iväg nöjt. Är det bara jag som ser igenom den där kraken ? han täker givetvis dyka upp till träningen och efter några öl täker han föra arbetet på tal.
Jag hoppas hans slips fastnar i hissdörren och stryper han.

Cothe kommer med ett leende, han ser att det samlats folk hos mig. han berömmer mig för att jag satt Fredde på plats. han hade precis gjort detsamma. Han frågar om jag har lust att komamöver till han och hans fru på lördag. han är boltonfan sen  barnsben, men han gilar Chelsea lika mycket som han ogillar Liverpool.
retsamt lutar han sig över MatteO  och säger halvhögt " What´s the score Gerrard " Matte O låstas som han inte tar åt sig.

Jag tackar ja och återgår till arbetet. Robert står kvar en stund innan han kommer på att han glömt andledningen till att han kom till mig.

Jag låstas arbeta men i själva verket skriver jag denna blogg.

När Livet inte är ens bästa vän

Ibland känns det som om livet öppnar stupen på en och skiter rakt ner i det.
Broilerklubben har satt som mål att gå i hamn med samtliga höstens projekt innan denna månads slut.
GIvetvis med löfte om bonus.
Jagvill inte ha någon förbannad bonus. Jag vill ha ett liv.
Får jag det tillbaka ? och jag tänker iinte säga snälla för jag tänker kräva det tillbaka. jag ska maska som bara den, strimla dokument jag ser ligga obevakade. och på sparringen tänker jag se till att både fredde och Matte O får ta ut sjukdagar.
det är så det går när man står ivägen för livskraften. den kan inte besegras med av arbete, den gör revolt då. ni ska få se...

Imorrn ska ni få se.
nu måste jag jaga deadlinen.

Vet inte varför

Vet inte varför jag släpade Nina, Tessan och freddan ut i naturen idag. Jag trodde att de skulle njuta, men det här är folk som bara umgås med naturen om det är för att intervallsträna och förbränna kalorier.
Det är något sjukt med folk som inte kan njuta av en underbart vackert oktoberlördag med solsken och 15 grader varmt.
Nina längtade efter chatten, Tessan pratade enbart om problemen med sin pojkvän och freddan gnällde över att vi inte hade något mål med promenaden.
efter 5 kilometer var de gråtfärdiga.
-kom igen nu!! försökte jag. det finns säkert några kantareller kvar om vi letar.
INGEN reaktion. Nina och Tessan satte sig på en bänk  som två trotsiga fjortisar och fortsatte älta kärleksproblem.
När vi  var framme på dalarö värdshus och satte oss ner för några öl, hade samtliga utom jag värk i varenda led i deras ynkliga kroppar.
Jag vet  inte varför, men jag föreslog att vi skulle ta bussen tillbaka.
-Kommunalt, fräste Tessan  på sedvanligt överklassmanér. " jag ringer efter taxi "

30 minuter senare var vi hemma,Matilde såg roat på mitt sällskap då de svor  över vad de kallade ett typiskt Lasseupptåg.
Det var skönt  när de åkte. vi var barnfria idag. papsen hade fått en släng av barnbarnitis och hämtat vår dotter för att  få lite kvalitetstid med henne. Det br tilläggas att far fått en släng av jag-vet-inte-när-jag-dör-så-jag-måste-ta-vara-på-varje-liten-stund-jag-har . eller  en senior carpe diem.
Jag och Matilde tackade för gesten och älskade på vardagsrumsgolvet ett par gånger.
Jag vet inte varför, men det var allt jag behövde för att bli på bra humör igen..

Men jag skulle inte släppt boken Fowles Illusionisten. Jag skulle fortsatt läsa.
Då hade jag inte behövt se vattenbäraren Aleandersoon springa tre mil förgäves i Zagreb,  jag hade sluppit Olof Mellbergs hjärnsläpp då han för en sekund trodde sig vara Isaksson och försökt boxa ut bollen.
jisses, våran backlinje ser mer och mer ut som ett för tidigt aprilskämt med sådana mittbackar i laget.

Jag vet inte varför.  men nu är jag hungrig.

Blue day

 
Tämligen ensam med chelseatröja stegar jag in. Jag räds inte. Matte O och Janson från jobbet är där båda iförda Liverpooltröjor med några andra fools
Öl beställs gliringar utväxlas Matte O tror på fullaste allvar att Chelsea kommer att parkera med 10 man i straffområdet och försöka kontra. Jansson fyller in med att   CFC är rädad för att spela attackfotboll på Anfield, som så många andra Liverpoolfans  lever de i en romantisk föreställning att allt är som på 80-talet.. Jag svarar dem med att nynna "Blue" day och "have you ever seen chelsea vin the leauge-Yes we have yes we have."
Två  blåtröjor dyker upp, jag känner igen dem  som  Jeff och Fredric två sköna killar jag brukar träffa på bortamatcher...
-what the heck lasse, why aren´t you at anfield ?
-Sorry, but  i´m to afraid to loose my  clothes at the hotel.
alla tre skrattar Matte o & kompany fäller gliringar om Chelski och är uppenbart irriterade på  Fredrics "Roman Empire " t-shirt.
Vi sjunger upp med Carefree whoever you may be, we are famous C-F-C
Liverpoolsfansen vid  ett annat bord kontrar med" boring boring chelsea"..läktarmatchen är startad även om sverige vanligtvis inte är scenen där den brukar utspelas så är den en stämningsförhöjare, även de neutrala besökarna och de vilsna( några gooners och evertonfans ) har trevligt. Marcus, en hjulbent fet skotte och die hard chelsea supporter dyker upp från intet  med två portioner  chicken wings och en hink bira, nu är vi samlade. Prettona från jobbet markerar sitt missnöje och lämnar ett  mellanrum mellan dom och oss.

Matchen börjar, bords-poolarna börjar sjunga " Boring boring chelsea "..Vi kontrar  med "fuck em all- we are chelsea "
Chelsea startar med bättre intensitet i passningsspelet, det märktes att de inte tänkte spela för oavgjort idag. Del Horno var tillbaka i försvaret och det märktes, alonso hade inget att säga till och dessutom raderades Riise ut som förgäves försökte hitta en korridor mellan Lampard och Essien.

I 26e spelminuten för Traore hjärnblödning i straffområdet och fäller DRogba straff och 1-0.
one nell one nell....Carefree whoever you may be, we are the famous CFC

Därefter hade Cole och Duff lekstuga med Liverpools försvar och en Gerrard som alltför många gånger fick inse att han var den enda spelaren av klass i sitt lag och när han sätter 1-1 så var det inte för att Liverpool spelat sig fram till målet utan för att Träbenet  Carvalho misslyckades med en rensning

Detta var starten till en period av underbart spel, matchen böljade fram och tillbaka och chanser utbyttes,.
I slutet på halvleken använder  drogba Hyppiä som rundningsmärke innan han läckert   spelar fram Duff som enkelt bredsidar in 2-1...
det blir starten för oss fyra
" Thats why we´re the champions" ljuder över hela lokalen,vi är i sjunde himelen...de röda surar, kontrar åter med boring boring chelsea...
I pausvilan bjuder Marcus oss andra på  virre, kycklingvingarna är utsmetade över våta munipor..Matte O  slinker emellan och han möts av enskur med gliringar.

högklassig underhållning alla fyra är rörande överrens om att  vi kommer att greja detta.

2 a halvleken  börjar och det blir snabbt grinigt påplan, grinigast av dem alla Gerrard utan tvekan...Cole löper och sätter in 1-3 och nu börjar de fyras extas....från storbildsteven hörs chelseaklacken skandera " Whats´s the score Gerrard " vi kunde inte låta bli att sjuna med..och lägger till ett boring boring chelsea, adresserat till de rödklädda supportrarna  somdelar lokal med oss....
dessutom för att strö i såren lägger vi till en "Are you Tottenham in disguise" ( sjungs när chelsea leder stort och referensen är alla stora segrar mot  tottenham vi haft genom åren)

Liverpool pressar cheslea försvara sig snyggt och effektivt och har två kontringar som kunnat  blilvit mål, frustrationen syns i ansiktena på Liverpoolspelarna och när Geremi dunkar in 1-4 faller de handlöst ner i mörkret..vi andra som inte har Liverpool i våra hjärtan exploderar avglädje, Boring boring chelsea med adress till de andra i lokalen som inte riktigt fattat vad som hänt...deras kyrka har blilvi skändad, av  självaste  chelsea ..det är för mycket för en del...vi bröstar upp oss och sjunger "Whats the score Gerrard "
Fredric tjuter av lycka så att resterna av korgen med kycklingvingar flyger all världens  väg..i 75 lämnar Matte O lokaler med några andra närmast sörjande...

Vi blev kvar långt efter det att slutsignalen ljudit...
sånhär seger lämnar en bestående värme i hjärtat..vi är på väg mot ligaguldet...efter alla år av bedrövelser som det har inneburit  att vara chesleasupporter betalas med en gång...Livet kan vara så underbart ibland och lyckan behöver inte vara långt ifrån...
en 4-1 seger mot  Liverpool  var allt som behövdes.





RSS 2.0